Vuoden 2013 päivitykset

24.12.2013 Rauhallista ja mukavaa joulua kaikille, muistakaa myös eläinystäviänne ♥

16.12.2013 Eteenpäin olen reissussa, mutta sähköpostiin ja vieraskirjaan vastaillaan aina keretessä. Tammikuun alkupuolella palataan taas arkeen. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta koko tilan väen puolesta! =)

11.12.2013 Kiireitä joiden puolesta tallin päivittely hitaammalla, samalla lehden joulunumeron valmistelua.

5.-8.12.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 9. päivästä eteenpäin. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! =)

2.12.2013 Jouluiset tapahtumat julkaistu! Tapahtumarikas joulunaloitus tiedossa, vaellus, laukat ja show takaavat sen! Omasta puolesta osallistuttu useampaan vaellukseen, odotan kaikkia innolla, niin mukavaa päästä maastoilemaan jouluisissa tunnelmissa ♥

30.11.2013 Tänään satoi ensimmäinen kunnon lumi! Päivemmällä lumipyry laantui ja saatiin n. 2cm lumikerros maahan. Tuulikin oli aamupäivästä todella kova, mikä teki ilmasta todella kylmän, sekin tyyntyi iltaa kohti onneksi. Päästään toivottamaan joulukuu tervetulleeksi lumisissa merkeissä =)
Jälleen viimepäivinä tullut osteltua toinen toistaan hienompia hevosia ja näitä odotetaan innolla talliin saapuviksi, tai jopa syntyviksi ylipäätään!

26.11.2013 Jouluinen ulkoasu julkaistu, jouluun valmistautuminen aloitetaan kunnolla.

23.11.2013 Joulunajan tapahtumia alkaa ilmestyä ja osallistuinkin heti Mellonin jouluiseen vaellukseen. Ihanaa päästä tuttujen kanssa maastoilemaan vielä ennen joulua, toivotaan lumista säätä! =)
Meidän tallin jouluvaellus ajoitetaan tuota aiemmaksi niin ei mene päällekkäin ja päästäänpä kahteen kertaan maastoilemaan joulunmerkeissä =D

19.11.2013 Uusia hevosia ja kasvatteja, 2013 syksy on kyllä ollut kulta-aikaa hevosten oston kannalta, upeita eri rotujen edustajia erilaisilta kasvattajilta, myös pitemmän ajan haaveita saatu toteutettua. Kiitos kaikille nämä mahdollistaneille! =)

17.11.2013 Virtuaalihevosten maailman marraskuun numero myöhästyi päivällä, mutta saatiinkin normaalia pidempi numero, 60 sivua! Teemana ratsastuskoulut.

14.11.2013 Hevosten sivuja tehty ja uusia edelleen ostettu, nyt kuitenkin hiljennytään taas lehden tekoon.

9.11.2013 Viimeisimmät ostetut hevoset ja kasvatit päivitetty rotusivuille. Myös ostettuje hevosten sivuja tehty ahkerasti, vielä pari tekemättä tai tilanne epäselvä, sen jälkeen aletaan taas keskittyä omien kasvattien suunnitteluun ja kisaamiseen.
Sadesäät jatkuvat...

5.11.2013 Halloweenista selvittiin kunnialla, arki normalisoitunut ja ostettujen hevosten sivuja tehty reippaasti. Sää ollut hyvin kehno varsinkin tänään, mutta hevoset pärjänneet hyvin loimitusten ja suojarakennusten avulla.

27.10.2013 Niin show kuin vaelluskin onnistuivat odotetusti, showssa riitti yleisöä ja temput sujuivat rutiinilla. Vaelluksella koettiin ylimääräistäkin jännitystä, mutta ilman havereita selvittiin, kiitos kaikille tapahtumiin osallistuneille ja tervetuloa uudelleen! =)

25.-27.10.2013 En ole paikalla, sähköpostiin saatetaan vastata tuona aikana, mutta kaikki hoidetaan 28. päivästä eteenpäin.

25.10.2013 Maverick ja Dandylenn Aleyana saivat kumpainenkin KTK-III -palkinnot kantakirjatilaisuuksissaan. Mahtavaa! Maverick olikin ensimmäinen oma kasvatti, joka palkitaan saati on laitettu tilaisuuteen =)

22.10.2013 Talli halloween kuntoon! Kuutamovaelluksen kutsu saatu pystyyn, joten rohkeimmat osallistumaan =) Myös shown valmistelut täydessä vauhdissa. Mikäli hoitajat kiinnostuneita auttamaan ja tulemaan katsomaan, niin ilmoittautukaa vieraskirjassa!
Myös uusien hevosten sivuja lisäilty ja Amber haettu Newerrasta vaihdossa =)

19.10.2013 Tänäänkin satoi lunta ja päivällä pysyi pakkasella, yöllä kylmeni taas reilusti ja maahan jäi hiukan lunta sekä jäätä.

18.10.2013 Ensilumi satoi! Jäi vähän ruohoalueille, mutta sää oli kokonaisuudessaan kylmä ja tuuli kova. Hevoset eivät vielä tästä vähästä innostuneet vaan nirpistelivät kylmyydelle.

15.10.2013 Virtuaalihevosten maailman kuudes numero julkaistiin!
Sainkin heti sivut LAC:ilaisille fwb:lle ja russille tehtyä.

13.10.2013 Ulkoasu päivitetty syksyisempään, suuri kiitos suunnittelu- ja toteutusavusta M:lle! <3
Halloweeniksi myös mahdollisesti hoitajille luvassa jotain pientä extraa, mutta tätä suunnitellaan vielä =)

11.10.2013 Hevosten sivuja tehty ahkerasti lehden ohella, ostettu uusia hevosia ja kasvatteja syntynyt.

5.10.2013 Jälleen uusi hoitaja, nyt Pepille, tervetuloa Minttu!
Viimepäivinä sivuille lisätty niin vanhoja sivuttomia hevosia kuin uusia ostoksia, varsinkin welshejä tuli useampi yksilö. Tänään tarkoitus saada kotiin ratsuponi ja kaksi swb:tä Hillamäestä ja West Coastilta.

2.10.2013 Eilen saatiin uusi hoitaja ja viimein Ilu sai oman hoitajansa, tervetuloa Taya!
Uusia hevosia ostettu ja yritän saada kaikki kotiin tämän viikon aikana =)
Hankin myös oman tilin Jupiter pankista, joten kanssamme voi asioida tämän kautta ja pyrin itse käyttämään pääsääntöisesti.

26-29.9.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 30. päivästä eteenpäin.

21.9.2013 Tänään haettiin kotiin Gwalch Welshistä viisi iki-ihanaa ponia kartuttamaan welsh-laumaamme. Myös pari hienoa lewitzeriä ja vanhasukuinen puoliverinen saapuivat eilen.
Tänään tallin sivuja päivitetty, uudistettu aloitusteksti, esittelyä muokattu ja vieraskirjaan yläkuva.

14.9.2013 Tänään saimme toisen hoitajan Ainskun, onnekas hevonen on Pimeyden Helmi =) Tervetuloa Ainsku, toivottavasti viihdyt!

10.9.2013 Uusia hevosia tullut hiljakseen ja kasvateille tehty sivuja.
Ihana shettislauma saapui tänään Sevruksesta, pari standardia ja kolme miniä laajentamaan kantaa. Eilen syntyi upean värinen nyffiori, Empress Sa Fayalle, komeasta Nerian Blueburstista (om. Miia-Maria).

3.9.2013 Jälleen uusia upeita hevosia saatu riveihin mm. kaksi uutta suomenpienhevosta Riiviöistä ja ratsuponit Miialta.

29.8.2013 Tänään saatiin 1000:nes hevonen VRL:n rekisteriin, kunnian sai Riiviöiden Tyrskytär! =) Ihanat al Najyan arabit saapuivat tänään myöskin!

28.8.2013 Myyjille lähetetty hevosten sivuja, vielä suurempi arabilauma al Najyasta tulossa tällä viikolla!

16.-26.8.2013 En ole paikalla, mutta sähköpostiin vastataan päivittäin. Ostettujen hevosten sivuja tehdään tänä aikana mahdollisesti, mutta viimeistään heti palattuani palataan reippaasti arkeen.

11.8.2013 Hawan saddlebredit saapuivat pari päivää sitten ja tänään syntyi komea ruunivoikonpäistärikkö sabino ratsuponiori Sonnenkönig, jonka isä on Wyonnin ihailelmani Waldkönig van der Wyonn ja emä oma suloinen Nerian Peanut Butterimme.

2.8.2013 Pääasiassa ostettujen hevosten sivut tehty, uusia osteltu ja niidenkin sivuja tehty vähitellen. Hawasta tulossa suurempi lauma saddlebredejä lähipäivinä! Viimeisimpänä hankittu hienoja ratsuponeja, arabi, nyffi, tinker sekä muita poneja ja hevosia.

29.7.2013 Nyt aletaan tehdä taas ostosten sivuja reippaasti, samalla palkkakisausta ja valmennuksia. Hiljalleen aletaan tehdä taas lehden seuraavaa numeroa kasaan, jolloin tallin arki jatkuu hiljakseen.

17.7.2013 Ostettujen hevosten sivuja tehty, LAC:sta sh-tamma, Nerianista nf-tamma ja viimepäivinä hankittu viimein Parmalainen.

7.-28.7.2013 En ole paikalla, mutta sähköpostiin vastataan lähes päivittäin.

30.6.2013 Ostettujen hevosten ja kasvattien sivut tehty, sen kunniaksi tilausvarsa topic ensimmäistä kertaa pystyyn kokeilumielessä. Tänään jo yllätyksekseni jopa kolme tilausta!

27.6.2013 Päivitykset hoidettu ja ostettujen hevosten sekä kasvattien sivujen tekoa jatketaan.

16.6.2013 Show-näyttelyt pidettiin maneesissa kaatosateen vuoksi, mutta hevoset esiintyivät hienosti, kiitos osallistujille sekä katsojille!

10.-26.6.2013 En ole paikalla, sähköpostiin vastataan lähes päivittäin ja vieraskirjaan satunnaisesti.

5.6.2013 Käytiin Riiviöiden Villitähden kanssa Virtuaalisen Suomenhevoskantakirjan kesäkuun tilaisuudessa ja saimmekin tallin ensimmäisen virallisesti kantakirjatun hevosen, KTK-III -palkinnolla lähdettiin tyytyväisinä kotiin =)

4.6.2013 Virtuaalihevosten maailman toinen numero saatiin julkaistua eilen, nyt taas jatketaan ahkerammin tallin parissa ja suunnitteilla on toiset VSN:t.

30.5.2013 Viimepäivinä on keskitytty enimmäkseen lehden tekoon ja virtuaalisten show-näyttelyiden järjestämiseen, osallistujiakin tuli todella nopeasti. Tallin sivuilla tehty vain tietojen täydentelyä, uusia hevosia saadaan taas lehden julkaisun jälkeen, kun aletaan keskittyä täysin talliin.

24.5.2013 Tänään saatiin hevosten sivu-urakka valmiiksi, kaikkien ostettujen sekä muualta pyydettyjen orien jälkeläisten. Viimeisenä ostoksena tuli Tuuliharjasta kaksi komeaa hannoveroria tänään! Kiitos kaikille hevosensa meille uskoneille, kaikki ovat kotiutuneet hiljalleen, joten eiköhän kaikkien kanssa lähde yhteiselo ja arki hyvin käyntiin vielä näin kesän aikana =)

20.5.2013 Nyt alkaa olla hevosten sivut kunnossa, niin ostettujen kuin kasvattien joiden isät on muualta. Kesällä aletaan keskittyä kisaamiseen ja omien vanhojen kasvattien sivuihin, mutta tahti pysyy tasaisena ja rentona. Hoputtamaan saa tulla mikäli on omasta puolesta kiirettä esim. vanhempien laatuarvosteluiden tai muiden takia =)

15.5.2013 Päivitykset hoidettu ja ostettujen hevosten sivuja tehty, vielä muutamat kasvatit joiden isät ulkopuolisia, niin ollaan selvillä vesillä. Tänäänkin ostettiin uusi arabialainen Micramista!

8.-12.5.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 13. päivästä eteenpäin, mutta mahdollisesti tänäkin aikana. Hevosten sivujen tekoa jatketaan myöskin heti viikon aikana.

6.5.2013 Edelleen hevosten sivuja tehty vähitellen ja uusia tarjouksia tehty, joten hevoslauma kasvaa nyt reippaasti ostohevosilla. Kohta pakko tehdä ostotauko odotetun kisakauden vuoksi ja keskitytään omien kasvattien sivujen tekemiseen.

1.5.2013 Viimepäivät menneet uuden lehden parissa, mutta nyt se on julkaistu! Iloista vappua kaikille! =)
Itse tallille on jälleen saatu uusia hevosia joille tehdään sivuja tämän viikon aikana, useampi arabi, friisiläinen, shettis sekä kylmäverisiä uusistakin roduista. Myös odotuksessa parin tarjouksen kohtalot, kun vain vastauksia saadaan.
Nyt myös ensimmäiset lewitzerit varmistuivat Gestüt Düsterhofista!

26.4.2013 Uusia hevosia tiuhaan tahtiin, viime päivinä saatu russikantaan vahvistusta, suomenhevoskasvattien sivuja, arabeja sekä newforestinponi Rotvallista.

23.4.2013 Eilen saapuivat Hook Sporthorses & Poniesista ratsuponitamma ja holsteinori. Aiemmin syntyneitä kasvatteja päivitetty sivuille ja useampi hevonen ostettu jotka saadaan tallille tämän viikon aikana.

17.4.2013 Freebok toimii taas, hoitajat hoitavat tästä edes päin oman hoitohevosensa päiväkirjaan, joka löytyy hevosen omalta sivulta.
Uusitoiminto: viikon sää, joka päivitetään joka sunnuntai ilta tai maanantai aamu.

16.4.2013 Freebok ei toimi, joten kiireelliset asiat sähköpostitse! Jälleen kolme uutta hevosta, Päivieltä awb-tamma ja LACista she-ori ja russitamma.
Myöhemmin illalla vielä kaksi ponia lisää LACista, wpb-tamma ja wm-ori, taas kerran niin hienoja poneja lähti matkaan, ettei voisi uskoa.
15.4.2013 Hoitajien kaappisysteemit kehitelty ja Yosien kaappi tehty, ne löytyvät hoitajien sivun oikesta reunasta listasta. Tarjosin myös kahdesta hevosesta joista kumpikin lähti matkaan, turjakkeelta kaunis nyffitamma ja Ivory Stablesista uljas fwb-ori.
Illalla laitettiin ulkoasu keväisempään ja ehkä jo kesäiseen kuntoon.

14.4.2013 Tänään saatiin jo ensimmäinen hoitaja, tervetuloa Yosie! Onnekas poni oli Lil' Canary.
Tallille saapui myös kaksi uutta hevosta, komeat paintherrat Chinet Ranchilta.

13.4.2013 Hoitajatoiminta julkaistu, sivusta saa ilmoittaa kirjoitusvirheistä ja kysyä jos jotain vaikka puuttuu.

10.4.2013 Russit ilmoitettu Acantha Farmin russipäivien NJ- ja rotunäyttelyihin. Myös samaisesta paikasta hankitut russivarsat saapuivat eilen.

4.4.2013 Jälleen lisää hevosia Chaolta, tällä kertaa yksi arabiori, kolme appaloosatammaa ja kaksi akhaltekeä, ori sekä tamma. Kaikki saapuivat samantien sopimuksesta ja sivut sain kuntoon parissa tunnissa.

3.4.2013 Ehdin vielä eilisen puolella tehdä ostotarjoukset friisiläis- ja skyroksenponiorista, jotka kummatkin ilokseni lähtivät matkaan. Kumpainenkin saivat sivunsa heti tänään ja kotiutuvat hyvää vauhtia ympäristöä ihmetellen.

2.4.2013 Sivut ajantasalla ja sähköpostit vastattu, Chaolta ostettujen hevosten sivut valmiit kuten myös Kasmiren kanssa sovitut mustangivarsat saivat viimein sivunsa.

29.3.-1.4.2013 En ole paikalla, sähköpostiin vastataan mahdollisuuksien mukaan tuona aikana. Muut päivitykset ja hevosten sivut hoidetaan 2.4. eteenpäin. Iloista pääsiäistä kaikille! =)

24.3.2013 Ostettujen hevosten sivuja tehty vähitellen, uusia tarjouksia hyväksytty ja hevosia rekisteröity VRL:n. Sivuja päivitetty muutenkin, vanhoja sivuja julkaistu, kasvattilistaa saatu ajantasalle sekä jälkeläisiä ja kisoja lisätty hevosten sivuille.

17.3.2013 Sivuja päivitetty, uusia rotukategorioita lisätty, jotka olleet koneen uumenissa odottamassa. Rekisteröity taas lisää poneja ja ostotarjouksia lähetetty. Myös ostettujen hevosten sivuja saatu hyvin tehtyä.

10.3.2013 Uusia hevosia Miialta, jälleen upea colorado rangerori, kaunis saddlebredtamma, kaksi ihanaa minitammaa ja pian vielä odotettu ratsuponiorivarsa, josta odotetaan suuria! Kaikilla tähtäimessä PKK:n näyttelyt ja jokainen tulee vaikuttamaan sukulinjoissamme, kun taas niin hienoja yksilöitä saatiin laumaan.

4.3.2013 Jälleen kuvioissa, kysely julkaistu hoitajatoimintaan liittyen, ehkä vielä joku päivä palaamme taas pienimuotoisesti hoitajatoiminnankin pariin, tähän kehitellään niin ylläpitäjän kuin hoitajienkin kannalta helpottavia seikkoja ettei systeemistä tule liian raskas päätoiminnan rinnalle. Tätä voi kommentoida vieraskirjaan taikka sähköpostiin, myös blogissa on oma tekstinsä johon voi jättää kommentin mikäli herää kysymyksiä tai mielipiteitä.

21.2.-4.3.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan vastataan 5.3. eteenpäin, sähköpostiin mahdollisesti tuonakin aikana.

21.2.2013 Hevoslistausten uudistukset valmiit, hienosäätöä ja ulkoasu kuntoon. Hevosten rekisteröinnit alkavat olla valmiit, enää muutamia yksilöitä puuttuu.

19.2.2013 VRL:oon rekisteröity jo evm-sukuiset, ostetut, 1-polviset sekä 2-polviset hevoset, vielä pitempi sukuiset hevoset jäljellä minkä jälkeen rekisteröidään sitä mukaa, kun hevosia tulee uusia. Tänään myös aloitettu hevoslistausten muutokset, toimimattomista linkeistä yms virheistä saa ilmoittaa, kiitos!

14.2.2013 Eilen saapui yli kymmenen suomenhevoskasvattia Malsamosta ja kaksi oria Taavilasta, tänään saatiin kotiin Riispulan Oriaseman kalliovuortenponiorit, joita on jännätty pari kuukautta, vihdoin jännitys ohi ja ihanuudet kotona!
Hevosten rekisteröinti VRL:oon aloitettu. Hyvää ystävänpäivää kaikille!

8.2.-10.2.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 11. päivästä eteenpäin. Sähköpostiin mahdollisesti tuonakin aikana.

6.2.2013 Eilen saapui kolme uutta connemaraponitammaa Aida Connemarasista, söpöläiset kotiutuvat hyvää vauhtia.

30.1.2013 Ostotarjouksista saatu vastauksia ja useampi hevonen muuttaa meille lähipäivinä. Sivuja tehdään vähitellen.

25.1.2013 Hevosia siirretty jälleen uusiin kategorioihin. Ostotarjouksia tehty muutamaan suuntaan, vastauksia odotellaan.

23.1.2013 Uusia hevosia tullut ja vanhoja lisätty sivuille viimepäivinä.

17.1.2013 Wild Horse Ranchin 4-vuotispäivä!
Viimeisiä ostettujen hevosten sivuja lähetetty, muutaman uuden rotukategorian sivut julkistettu.

15.1.2013 Uusien hevosten virta jatkuu ja täten sivujen tekeminen, nähtävästi uuden vuoden kunniaksi paljon hienoja yksilöitä myynnissä ja mukavissa merkeissä niitä meille myyty. Iloisena yllätyksenä vielä viesti Kasmirestakin ja pian haemme toivottavasti ainakin kaksi adoptio varsaa, tällä kertaa mustangi/morgan risteytyksiä!

11.1.2013 Päivitykset hoidettu, uusien hevosten sivuja saatu tehtyä. Todella kivoja hevosia monelta taholta, mm. puoliverisiä ja eri ponirotuja, joista erikoisuutena mainittakoon dülmeninponi!

1.1.2013 Poissaolo aika piteni, tällä välin ostettu lisää hevosia. Sivuja tehdään loman päätyttyä järjestyksessä.

19.12.2012-9.1.2013 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 10.1. eteenpäin, mutta vastaukset sähköpostiin mahdollisia tuonakin aikana. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

Vuoden 2012 päivitykset

15.12.2012 Ostettujen hevosten sivuja tehty vähitellen, vielä muutamat tekemättä ja sitten on varmaan tämän vuoden ostokset tehty, ellei tarjouksia tule muita reittejä. Myös hienoja oreja saatu tammoille, joten omiakin kasvatteja syntynyt vielä joulukuussa.

8.12.2012 Jo monta hevosta saatu ostotopicin kautta, todella mukavia yksilöitä ja kivoja rotuja! Sivujen tekoa aloitetettu.

6.12.2012 Ostotopic tehty hevostalli.net:iin, tämän vuoden viimeiset ostokset minkä jälkeen ensi vuonna keskitytään omiin tuonteihin ja varsojen kehittelemiseen, kisaamista unohtamatta. Hevosia saa tarjota myös vieraskirjaan taikka sähköpostiin, kaikki huomioidaan!

4.12.2012 Ihana Mäntysaaren Laulu suomenhevostamma saapui! Edelleen lisää ostohevosia tulossa, tälläkin hetkellä pari tarjousta odottamassa vastausta.

1.12.2012 Joulukuu alkoi ja uusia hevosia ostettu viime päivinä mm. pari lännenratsua, piensuomenhevonen, russi ja toiselta tallilta siirretty erikoisen värinen Voikukka suomenhevostamma. Joulukuun aikana tarkoituksena saada päivitettyä rotu-kategorioita ja hevosia tulossa taas uusista roduista samassa, kun vanhoja vielä päivitellään ajantasalle.

27.11.2012 Päivitykset kunnossa. Uusia hevosia tulossa niin ostettuina kuin tuotuina, ensisijaisesti ostettujen sivut teossa.

21.-25.11.2012 En ole paikalla, sähköpostiin ja vieraskirjaan vastataan sekä päivitykset tehdään 26. päivästä eteenpäin.

16.11.2012 Hevosia lisäilty sivuille, erityisesti falabelloja on tullut lisää. Myös uusi andalusian ori Secuestrador 'If saapuu viikonlopun aikana Infinity Sporthorsesista.

10.11.2012 Ulkoasuun muutoksia ja hienosäätöä. Myös uusia hevosia lisätty sivuille.

4.11.2012 Saatiin sitten niiden parin tarjotun friisiläisen lisäksi viisi muutakin, eli seitsemän komeaa Durenilaista friisiä saapui rikastuttamaan kantaamme! Myös lisää tarjouksia ollaan tehty yksittäisistä hevosista sinne tänne ja vastauksia odotellaan jännityksellä.
Vihdoin ratkesi torinhevosorinkin etsiminen, päädyttiin täten omaan kasvattiimme.

31.10.2012 Sivut jälleen ajantasalla. Tänään saapui kolme uutta westernpainotteista konkaria Alegresta, tehtiin myös tarjous parista hienosta friisiläisestä toiseen paikkaan, katsotaan miten käy, toivotaan parasta.

18.-28.10.2012 En ole paikalla, sähköpostiin ja vieraskirjaan vastataan sekä päivitykset tehdään 29. päivästä eteen päin.

15.10.2012 Eestinhevoskantaa elvytetty oikein mainiosti, joten enää torinhevosia etsinnässä tällä erää.

10.10.2012 Tallille tullut paljon islanninhevosia ja pari eestinhevosta, nyt odotellaan jos Rosita, torinhevostammalle, löytyisi ori niin saataisiin talliin upea universaalisuunnan torinhevonen. Tämän tiimoilta saa ottaa yhteyttä vieraskirjassa tai sähköpostitse!

1.10.2012 Puoliverisiä ja russeja saapunut useampi kipale, etsinnässä tällä hetkellä eestin- ja torinhevosia.

22.9.2012 Paljon uusia hevosia tullut viimepäivinä, myös varsoja on suunnitteilla ja muutamia aiemmin syntyneitä lisätty sivuille.

18.9.2012 Suuri lauma Alegren tuonteja saapui tänään, muutamia uusia rotu-kategorioita saatiin tämän seurauksena ja lisää verta vanhoihin kantoihin. Oikein tyytyväinen olen ostoksiini! Tein myös tarjouksen Rumourilaisesta shetlanninponi varsasta, joka syntyy 28.9.2012, nimi on jo päätettynä Anthony's Eleventh Rumour.

11.9.2012 Tästä lähin tallista saattaa löytyä myös piirrettyjä yksilöitä, varsinkin harvinaisemmilta roduilta joille on vaikea löytää kuvaa oikeasta rotunsa edustajasta tai edes kaltaisesta. Asiaa harkittu turhan pitkään, kun näin ne ongelmat ratkeaa helposti =)

6.-9.9.2012 En ole paikalla, vieraskirjaan ja sähköpostiin vastataan 10. päivästä eteenpäin.

4.9.2012 Jälleen uusia rotu-kategorioita mm. xx, nf, rp, saivat omat listansa.

2.9.2012 Kisoihin osallistuttu ja hevosten sivuja päivitetty hiljalleen. Kolme hienoa saddlebredia saapui pari päivää sitten suoraan USA:sta. Lähiaikoina tulossa muutama friisiläinen rikastuttamaan friisiläiskantaamme.

23.8.2012 Sivuja päivitetty, uusia hevosia linkitetty rotu-kategorioihinsa. Niin tuonti- kuin ostosukuisia.

15.8.2012 Puoliverisiä saapuu edelleen, myös erikoisemman rotuinen wielkopolskitamma Oldfell's Foenixia muuttaa meille lähipäivinä.

26.7.2012 Viimepäivinä olen saanut hankittua upeita puoliverisiä kartuttamaan sen puolen verilinjojamme. Myös muun rotuisia hevosia on tullut vähitellen kesän aikana mm. kaspianponeja ja akhaltekejä.

3.6.2012 Uusia hevosia ja rotu-kategorioita, kun rotujen edustajia tullut enemmän.

31.5.2012 Tallillemme saapuu upea suomalainen puoliverinen Suprant Zhar!

23.5.2012 Uusia hevosia on tullut vähitellen, nyt odotellaan jännityksellä jos saataisiin muutama tuonti. Sivuja paranneltu.
Myöhemmin saatiin vielä tietää, että tarjouksemme Alegren muutamasta hevosesta hyväksyttiin! Lauma hienoja kylmäverisiä saapuu tallille parin päivän sisällä.

3.4.2012 Liityttiin VHY:een pari päivää sitten, rekisteröintiä ja esikantakirjailua.

28.3.2012 Paljon hevosia tullut tämän kuun aikana, pääasiassa evm-sukuisia, kevään aikana tarkoitus ruveta kasvatteja hankkimaan tulokkaista.

10.3.2012 Hiljalleen kilpailua, kun kalenterien kutsut aina lähes täynnä.

4.3.2012 Aiemmin vuokralla meillä käynyt Wilma-poni muuttaa virallisesti Wild Horse Ranchille kaverinsa Vilbertin kanssa.

14.2.2012 Hyvää ystävänpäivää! Tallilaisille hiihtoratsastusta ym. toimintaa.

17.1.2012 Wild Horse Ranch 3 vuotta, syntymäpäivä show.

13.1.2012 Uusia tulokkaita, villihevosia sekä päivityksiä tallin sivuille.

Vuoden 2011 päivitykset

Sivujen osoite muuttui 2.12.2011

20.11.2011 Pientä taukoa kisailusta ja valmistautumista joulukuun tapahtumiin.

11.10.2011 Sivujen parantelua ja hevosten kanssa kisailua.

8.9.2011 Löysin entistä paremman ulkoasun jota en muokkaillut lähes yhtään, vain tekstejä. Kilpailuihin on tullut osallistuttua viimeaikoina paljon ja kisakausi on lähtenyt hiljalleen käyntiin.

9.8.2011 Kesäloma meni lomaillessa, tallin arki alkaa nyt palata normaaleihin uomiinsa ja aletaan suunnittelemaan syksyn kilpailukiertuetta.

22.5.2011 Uuden ulkoasun vaihto aloitettiin. Kiitokset upeasta ulkoasusta Mayflowerille, muutin vain yläkuvan ja tein muita pieniä muutoksia koodeihin, jonka ansiosta ulkoasu on juuri täydellinen ja se mitä olen etsinyt <3 Jospa tästä saataisiin taas puhtia kesää kohti

22.3.2011 Hevosten sivuja on päivitetty hyvin uuteen ulkoasuun ja itse tallin sivulle on saatu linkitettyä uusia hevosia ja poneja. Myös ensimmäisen huskyn sivut ovat näkyvillä ja lisää tulee kunhan viimeistellään.
Toiminta alkaa siis olla jo normaali raiteilla vaikka hevosten ulkoasujen vaihto onkin etualalla.

8.3.2011 Sivujen päivityksessä ollut pitkään taukoa, vieraskirjoihin on vastattu päivittäin ja hevosten ulkoasuja on edelleen vaihdettu. Urakka etenee.
Pari uutta ponia on tiedossa, kunhan aletaan lähentyä ulkoasujen vaihdon päätöstä, tulevat linkit tallin sivuille. Toistaiseksi tietoon annan vain nimet, Chivottie RDL, Wild Ocean, Wild's For My Darling, Sitruunan Edelstein, StAm Honey Cheresa ja StAm Silverfang Lucifer.
Kilpailuissa on käyty ja shetlanninponilaatu arvosteluissa saatiin helmikuussa parit palkinnot.

7.2.2011 Ulkoasujen vaihto edistyy hitaasti, mutta varmasti. Kasvatteja ja hevosia tulee vaihdon jälkeen taas paljolti, sillä innostus on vain kasvanut, kun jonkun aikaa joutuu vierestä vain seuraamaan hevosiaan, kun vaihtaa ulkoasuja.
Kisoja ollaan kuitenkin kierrelty ahkerasti ja tuloksia on tullut hyvin.

26.1.2011 Hevosten ulkoasuja on päivitelty ahkerasti. Sonja ja Winny myytiin jokin aika sitten, mutta Blank vuonis tuli meille iloksemme takaisin <3 Vedin myöskin Merrin pois myynnistä, sillä tajusin kuitenkin kuinka paljon siihenkin olin kiintynyt :3 Saattaa käydä niin, että miniatyyrikin lähtee myynnistä jos ei pian ostajaa tule.

2.1.2011 Hevosten ulkoasujenvaihto aloitettiin, kyllä menikin aikaa sen ulkoasun värkkäämisessä... Toivottavasti sitä osataan arvostaa, sillä itse ainakin tykästyin lopputulokseen todenteolla. Ulkoasujen vaihto tulee kestämään aika pitkään lähes kahdensadan hevosen takia, mutta hiljaa hyvä tulee =) Samalla täydentelen hevosten tietoja ja vaihdan tietenkin omistajan nimen uuteen nimimerkkiini. Katsellaan sitten miltä näyttää, kun vielä tallillekin saadaan omatekemä ulkoasu :3

1.1.2011 Vuosi 2011 on uusien tuulien aikaa, Sturm Amoralista tuli mukavammin Wild Horse Ranch (kauan sitten omistamani tallin nimi, joten tuttu ja turvallinen itselleni). Myös oma nimimerkkini vaihtui Jazzumiksi =) Muitakin suuria muutoksia on tapahtuva tässä vuoden alussa, joten kannattaa olla tarkkana. Iloista uutta vuotta 2011 jokaiselle!

30.12.2010 Uusi vuosi saapuu ja uudet tuulet puhaltavat jälleen Sturm Amoralin uuteen uskoon. Tällä kertaa menemme pienelle päivitystauolle 1.1.2011 saakka jolloin näettekin suuria mullistuksia, jotka jatkuvat vielä alkuvuoteen ;3 Luvassa paljon uutta ja jännää!
Blogiin päivityksiä tulee seuraavan kerran uuden vuoden alussa taas, sillä nyt on kädet täynnä uudistusten kanssa. Onnellista uutta vuotta siis kaikille!

Vuoden 2010 päivitykset

29.12.2010 Talli on pysynyt hyvin pystyssä poissaollessani. Ei mitään uutta.

22.12-28.12.2010 Hevy poissa, hyvää joulua kaikille! =)

21.12.2010 Joulujuhla oli menestys ja kaikki jäivät jouluiselle ja iloiselle mielelle =) Kiitos kaikille mukana olleille!

19.12.2010 Tallin oma joulujuhla lähestyy, se on jo ylihuomenna eli 21.12.2010. Talli on jo täysin juhlakuosissa ja porukkaa on ilmoittautunut riittävästi avustamaan joulujuhlan toiminnoissa. Blogista tulee löytymään selostus joulujuhlasta sitten viimeistään keskiviikon aikana =)

15.12.2010 Vihdoin on kaikkien ponien kuvat vaihdettu laillisiksi, kohta aletaan järjestemään joulunalustapahtumia joten olkaa tarkkana :3

10.12.2010 Hevosten kuvia päivitetty, kun kuvia piti vaihtaa eräiden sivujen muutettuaan kopiointisääntöjään. Kasvatteja tullut jälleen kiitettävästi =)

8.12.2010 Paljon on tapahtunut, uusia hevosia on tullut kasoittain, kisoja on tullut kisattua ja sivuja uudistettua. Myös suurin uudistus on tallin oma blogi Sturm Amoral -Living in a dream, sieltä löytyy nyt ensi alkuun tallin elämänkerta pikakelauksena ja myös lähimpiä päivityksiä. Kaikki rohkeasti vaan lukemaan =)

1.12.2010 Tallin joulujuhlan päivä on päätetty. Tallilaiset ja tutut ovat tervetulleita 21.12.2010 viettämään iloista joulujuhlaa leikkimielisten kisojen, sekä leikkien parissa. Maneesin kahviossa on ilmainen glögi/mehu/tee, pulla/pipari/joulutorttu tarjoilu. Tallilaiset Huomio! Tarvitaan vapaaehtoisia buffetin pitäjiä, sekä leikkien ja kisojen avustajia, kirjoittakaa nimenne ilmoitustaulun listaan jonka kiinnitän tämän viikon aikana.
Kaikki halukkaat pääsevät mukaan järjestämään tallia juhla kuntoon ;) Muistakaa iloinen joulumieli mukaan! Tervetuloa!

22.11.2010 2222 kävijää täynnä =D Tämä oli pakko ilmoittaa koska odotin tuota lukua.
Tänään myös vaihdoimme talviseen moodiin, tällä kertaa ulkoasu omaa käsialaa ja koodauksesta kiitos Lucianalle! Ilmoitelkaas jos löydätte sivuilta virheitä ulkoasun tiimoilta, sillä sitten olen saanut koodin sukkaamaan ='D
Paljon uusia poneja on tullut viime aikoina, suosittelen siis katselemaan varsinkin poni osastoa =)

8.11.2010 Slawikin kuvat poistettiin lopulta. Talli oli yhdessä vaiheessa jälleen "poistettuna" kun ajattelin, että ei tätä touhua enää jaksa kun kaikki kuvat muuttuvat laittomiksi, mutta nyt sain puhtia poistella moiset hyödyttömyydet. Uusia kuvia etsiskellen siis, mutta muutama hepo päätyi myyntiin nyt sitten (löytyy myös ht.netistä topic).

1.10.2010 Vähään aikaan ei ole tähän tullut kirjoitettua, mutta elossa ollaan. Kisoja on päivitelty kalentereihin hevosille ja uusia tuulia on luvassa. Hevoskantaa olen päättänyt kartoittaa ja varsoja on pian tulossa muutamia. Kisakentillä olisi tarkoitus aktivoitua ja päästä taas rytmiin =)

1.7.2010 Suloinen Wilma tamma saapui tallillemme kuukaudeksi vuokralle Hölkyn tallilta. Tamma on täysin Hevyn hoidossa ja varjeluksessa :3 Tarkoituksena olisi saada siitä varsa ja pari kisaa käydä kiertämässä.
Päivittely muuttuu nyt ahkerammaksi konetilanteen parannuttua ^^

15.6.2010 Hiljaiseloa näin toistaiseksi tarkkaillaan tilannetta :3

3.6.2010 Pääsimme klinikan jäseneksi, jälleen uuden, niin katsellaan miten kauan se pysyy pystyssä :3

27.5.2010 Nyt Sturm Amoral avasi taas ovensa kaikille, tervetuloa! Aloitelkaamme hiljakseen tästä toimintamme :3

25.5.2010 Sivuja alettiin ehostaa kesäisempään kuntoon ja poistin hoitaja toiminnan kokonaan. Nyt olemme täys painotteinen kasvatus ja kisatalli. Tervetuloa siis uudistuneeseen Sturm Amoraliin!

10.3.2010 Hiljaiseloapa hiljaiseloa, nuo kisat päivittämäti edelleen kalentereihin hepoille ^^' Ei vaan riitä jaksamus taas listaamisiin... Kyllä ne aikanaan tulee.
Eipä muutenkaan kauhean ahkeraa ole muidenkaan elo täällä ollut niin en ota paineita minäkään.
Ihanainen homotiainen sentään käynyt viihdyttämässä ;3 <3

6.3.2010 Vähään aikaan ole tähänkääm merkannut päivityksiä, mutta ei ne niin huomattavia ole että ois pitäny mainita. Päivittelin kasvattilistan nyt ja viekkuihin olen vastaillut päivittäin.
Laiskaa eloa ollut, pari hoitajaa hoidellut kuitenkin, pointsit heille ^^

28.2.2010 Eilen oli vauhti päällä varsoja tehdessä, mutta webs vammaili ja en saanut laitettua kuvia, joten katsotaanpas tänään jos varsat ilmestyisivät lopulta =) Ensi viikon aikana lupaan saada kaikki vanhat jutut kuten varsat ja kisakalenterit kuntoon. Sekä hoitajien retkelle laitetaan päivänmäärä ja järjestetään ehkä tallilla vielä kisat maaliskuun loppupuolelle. Katsellaan ;)

23.2.2010 Täällä taas tai no jo eilisestä. Tänään aion olla ahkera ja linkitellä loppuun uudet varsat, illemmalla... Sitten tein tuontitilauksen tuossa päivemmällä niin katsellaan koska tulee uusia hevosia ulkomailta =)
Saimme myös uuden yksityisen, tervetuloa siis Palbrina ja Melli! ^^

17.2.2010 Okei nyt olinkin ahkera ja tein loput syntyneet arabi varsat, shettikset ja tinkerit tulee sitten ensi viikolla x) Tutustukaas siis uusiin nuorukaisiin arabien osiossa!
Huomenna siis hilpaisen taas viikonlopuksi (18.2.-21.2.2010) pois koneen ääreltä (Jess! Näettekö, minäkin omistan elämän <3) Maanantaina tulen taas vastailemaan viekut ja päivittelemään, joten viekkuja saa täyttää, sekä foorumia. Muistakaa myös SVL ;)

16.2.2010 Voivoivoi kun olen laiska ._. No johtuisko siitä kun ei oo hoitajatkaan kauheen ahkeria 8'D
Linkitin sentään valmiiksi tekemäni varsat, ollaan siitä iloisia, eli joukko uusia kauramoottoreita ilmestyi x3 Nyt tulee taukoa, sillä torstaina lähden taas viikonlopuksi pois, ja tulee päivittely tauko. Hoitajat SAAVAT, edelleen hoitaa silloinkin :'D Vaikka kehnolta on näyttänyt viime aikoina.
Jjuuu ja SVL:n hyväksymä virtuaalitalli olemme nykyisin :3
Ystävänpäiväkin meni, hyvät ystävänpäivät jälkeen päin ;D Ja jakselkaahan nyt ahkeroitua niin saan minäkin motivaatiota ahkeroitua.

11.2.2010 Foorumille on tullut jo muutama hoitaja mukaan kirjoittelemaan ja toivottavasti loputkin tulevat ^^ Sekä muut v-tallilaiset ja miksei muutkin?
Toinen suurempi asia on SVL, kun aiemmat sivut lopetti ja olin jo yrittänyt auttaa sivujen ylläpitäjää ja alkanut luomaan SVL:lle kehittyneempiä sivuja, mutta nyt niistä tulikin viralliset. Eli saapukaa SVL:n uusille sivuille.
Tänään myös sitten tein uusien varsojen sivuja joita viime viikolla jo linkittelin niiden vanhempien kalentereihin. Huomenissa olisi tarkoitus linkitellä tallin sivuillekin nuo varsat ja loput varsat tehdä kokonaan viikonlopun aikana. Tiedossa siis iso annos uusia tuttavuuksia :3

8.2.2010 Eilen kirjoittelin hevosten kalentereihin astutukset ja katselin viime vuoden puoleisten kisojen tuloksia (NJ) ja ilokseni saan todeta Carrin ja Crimin voittaneen arvonimiäkin ^^ Ei tietenkään mitään ihmeempiä, mutta KuMa ja JS löytyy ;3 Ensimmäiset koko virtuaalitalli aikani arvonimet o.o
Toisekseen ilmoittelisin, että Sturm Amoral saa oman foorumin! Valmistuu luultavasti tämän päivän aikana, sinne saa tulla kaikki tallilaiset ja miksei ulkopuolisetkin ;) Toivottavasti saamme paljon porukkaa kasaan keskusteluihin 83 Linkittelen sen myöhemmin

5.2.2010 Sain kaksi ihanaa vuonis herraa siirretyksi ja voitkin tutustua heihin ponit osiossa. Pojut ovat vuoniksia, ja aloinkin miettimään jos vuoniksille tekisi piakkosiltaan oman osion kun niitä on alkanut kertymään ^^ Ja suloisia kun ovat :3 Astutuksia tullut nyt monta, kirjoittelen ne kalentereihin huomenissa.
SVL:ään laitoin hakemusta edellis päivänä muistaakseni, mutta hieman hidasta siellä nähtävästi tuo päivittely, kun ei vastausta ole kuulunut... Myös uuden klinikan löysin, katsellaan nyt miten tuuri pelittää, vai lopettaako kyseiset laitokset heti xD

4.2.2010 Eilen saatiin tallin laajennusremontti valmiiksi, joten lisä karsinoita tuli ja paljon ;)
Lisäsin Marun (vuonisvarsan joka syntyi 2.2.) sivuille. Katsokaahan suloisuutta!
Sitten näinkin mielenkiintoisen unen viime yönä =D Elikkäs kaikenlaisia uusia kivoja juttuja on tiedossa ;D Näin vision 8) Mutta niitä kehittelen vielä^^

2.2.2010 Palasin eilen illalla ja tänään vastailin sitten viekut. Onpas kaikki kadonneet nähtävästi sitten... Toivottavasti hoitajat nyt kuitenkin osallistuvat retkelle ja hoitelisivat.
Astutuksia tulee kun semmoisia viekussa kyseltiin, sitten piakkosiltaan uusia hevosia tiedossa taas :3
Ei kai sitten muuta... Jatkakaa ^^

28.1.2010 Ei viestin viestiä viekuissa :O Nyt on ihme tapahtunut :'D Vähintään on mainosviekusta löytynyt jotain joka päivä, mutta nyt on sitten tällainen päivä. Ikävää sinänsä, mutta juu, huomenissa lähdenkin reissuun taas ^^ Ja olenkin poissa pidempään kuin aluksi sanoin, no päivän... Eli Ilmoitustaululla näkyy miten kauan olen poissa, laitetaan nyt tähänkin elikää 29.1.-1.2.2010 maanantai illalla tulen kotiin, mutta katsoo miten kuitti olen. Muistakaa viekkuilla ja hoitajat hoitaa!

27.1.2010 Hippasen hissun kissun eloa, normia päivittelyä ja paranteluja. Varsoja on tiedossa kyllä taas kun astutuksiakin on tullut ^^
Ilmoitanpa jo nyt että perjantaina 29. päivä lähden kolmeksi päiväksi veke, joten en vastaile silloin viekkuihin. Hoitajat saavat hoidella tuttuun tapaan, mutta vastaan taas sunnuntai illalla.
Hoitajat ilmoittautukaas mukaan retkelle ;)

25.1.2010 Eilen syntyi ihana pintabian varsa Radi ja tänään arabi varsa Gemma :3 Molemmat löytyvät jo sivuilta joten tutustumaan vain! Hurmureita kumpainenkin <3 Normi päivittelyä sitten tänään muuten.

24.1.2010 Hiljaista on ollut, yksi hoitaja lopetti hommansa oman tallin takia ja muut ovat olleet hiljaiselossa. Itsekään en ole nyt uusia hevosia alkanut vielä rahtaamaan tallille, mutta ensi viikon aikana kyllä tulee ;) Tiedossa on myös kolmen päivän päivitystauko piakkosiltaan mutta siitä tietoa sitten, ei silloin tarvitse mitään keskeyttää, itse en ole vain paikalla :3

20.1.2010 Viimeistelin arabien sivuja ja lisäilin lopulta omille hevosille oman tallin kisojen tulosket 8'D Venähtänyt...
Pari astutusta varmistui, huomenna Dime ja vieraan tallin tamma, sitten eilen StAm Don't Fear the Reaper ja RT Hearts Afire, joiden varsasta tulee pintabian, tänään Dino ja uusi arabi tamma Blazin Angel ox =) Odoteltavissa siis kaksi upeaa varsaa, sillä tuo vieras astutus menee heidän tallille. Varsa kausi alkaa siis ;3

19.1.2010 Viimeisetkin (17) arabia Ruusutilalta saapuivat ja saimme siis uutta verta arabien kasvatukseen =) Voit tutustua näihin kaunokaisiin arabien sivuilta ^^ Toivottavasti hekin saisivat oman hoitajansa :3
Nyt ruvetaankin osallistumaan taas kisoihin, joten kisakutsuja vaan viekkuun! Osallistun mahdollisimman usein kisoihin nyt. Myös kasvatus alkaa nyt laajeta, joten astutukseen saa tarjota oreja ja pyyntöjä saa edelleen laittaa.
Hoitajat ovat selvästi ahkerampia nykyään, joten pian heillekin tulee omaa ohjelmaa ;)

18.1.2010 Synttäri show oli menestys ja kaikki sujui täydellisesti! Kiitokset kaikille paikalla olleille ja mukana esiintyneille =) Tulkaahan taas ensi näytökseen kun semmoinen järjestetään ;3 Silloin vieras ratsukoita enemmän!
Eilen ja tänään tuli taas lisää arabeita Ruusutilalta ja odotettavissa on siis pian arabi kasvatuksen laajentumista ^^ Kun kaikki arabit on siirretty on luvassa lisää muita hevosia, eli katras kasvaa koko ajan.

17.1.2009 Tänään se on! Sturm Amoral täyttää 1 vuotta ja suuri Reason to Shine -show nähdään ensimmäistä kertaa! Varmistathan että olet paikalla näkemässä, sitä ei kannata missata ;3
Kiitettävästi olen saanut väkeä showhun vain pari ihmistä jouduin keksimään ratsastajiksi ^^ Vaikuttaa siltä että tulevaisuudessa voisi harkita tekevänsä lisää näytöksiä, pidemmällä varoitus ajalla tietty =) Kiitokset vielä kaikille osanottajille <3
Vastailin hoitotarinoihin, pahoittelut kun vasta nyt vastaan, mutta showhun olen nyt panostanut pari päivää, tästä lähin vastaan taas tuttuun tapaan päivittäin! Hienosti on tullut ahkeria hoitajia ja Ruunikko on pitänyt ahkeran kantansa ;) Hienoa! Jatkakaa samaan malliin, ehkä pian on tiedossa hoitajille jokin oma tapahtuma!

16.1.2010 Hyvin ovat ihmiset osallistuneet shown järjestämiseen ja näyttää siltä että tulee onnistumaan =) Katsoo sitten jos jää tyhjiä paikkoja niin voi laittaa kuvitteellisia ihmisiä ;)
Pari uutta esitystäkin tiedossa kunhan saa vielä näytös tiedot niin lisäilen ^^ Tuhannet kiitokset kaikille jotka ovat osallistuneet auttamaan! Voi nimittäin olla jos tämä menee putkeen, että talli rupeaa järjestämään huvikseenkin esityksiä :3 Joskus voisi olla täysin vierastalleiltakin kerättyjä lahjakkuuksia tai jotain oikein teema näytöksiä yms. Kyllä tästä jotain hienoa on seuraamassa <3
Huomenna tiedossa siis suuri päivä :3

15.1.2010 Pistin ilmoittautumisen pystyyn tallin synttäri shown henkilöstö vahvistukseen. Reason to Shine -show tulee olemaan ikimuistoinen onnistuessaan, joten kaikki auttamaan!
Nevel Pridehan saapui tänään vihdoin <3 Rakas tinkerini, josta en ikinä luovu :3 Tutustukaa toki herraan.

12.1.2010 Talli palasi tauolta uudistuneena ja toivottavasti viihtyisämpänä taas =) Tein tänään viimeiset lisäykset eli hoitajille kaappi tsydeemin ja kuvista alustavaa tietoa. Myös muutama Ruusutilalta saaduista arabeista saapui 83 Niitä on odotettavissa vielä paljon lisää ;B Tervetuloa vielä jälleen taas! Nyt tallin toiminta aktivoituu taas täyteen touhuunsa.

11.1.2010 Pistin tallin kunnon remppaan, ulkoasun vaihto, kasvatusroduille omat sivut ja hoitajille hoito tasot hymiöiden sijaan. Huomenissa lisää uudistuksia ja sitten talli aukenee taas yleisölle, mainostelenkin sitten taas josko tulisi lisää väkeä :3

9.1.2010 Vahtasin tallin kävijä laskuria, etten missaa 1000 kävijän rajaa ja tänään se täyttyi ^^ Hooray! Kiitokset <3<3<3 Kai se jotain kertoo että tallilla on kävijöitä.

1.1.2010 Onnellista uutta vuotta vaan kaikille! :3 Muistittehan huolehtia hevosystäviennekin mukavuudesta? ;D
Ja ilmoittelenkin tässä saman tien että talli on nyt suunnilleen 12.1. palaamme taas kuvioihin. Sinä aikana SAA hoitaa ja viekkuilla, mutta vastaan vasta tuolloin ^^ Nauttikaa olostanne =)

Vuoden 2009 päivitykset

24.-25.12.2009 Niin elikkäs erittäin hyvää joulua 24.12. jajaja, silloin ei nyt muuta tullut tehtyä kuin tarkistettua viekut, ja suloinen vuonis varsa StAm Brightest Star syntyi :3 Joulu varsamme <3 Tutustukaas siis Sallyyn ^^
Myös nuo aiemmat ponit saivat kuvat vasta tänään :B Uusia poneja tai hevosia ehkä vaikka... Huomenna =) Syökää talvi varastoon toisin kuin tämä ei pysty x.x Ei oo ollu nälkä eilisen jälkeen... Kehe, juu hyvää joulua xD

23.12.2009 Klo 0:27 8'D Muistin että piti niitä heposia... Nii pari ponia tuli Cindy ja Semi :3 Huomenna tai siis tänää päivällä lisää ^^' (Tää lasketaa viel eiliseks >_>)
Tajusin kans että kisojen tulokset... No ne tulloo huomenna. Eiku tänää päivällä... x'D
Piti jotahi viel sanoo... Eipä kai, eiku joo ne ponit sivun kuvat Cindyl ja Semil huomenna, TÄNÄÄN! 8'D Öitä...

22.12.2009 Joulu lähestyy OwO Kuka odottaa? Minä! x'D Aiemmin en oottanu niikää mut nyt ku lähestyy ja vaikuttaa et tulee vihdoin valkee joulu nii alkaa innostaa *w* Niin ja täksi päiväksi LUPAAN hevosia illaksi. Jeps... Ja joulun aikaan sitten vielä lisää ;3 Hoitajien vaellus onkin saanut suosiota ihanaa kiitos hoitajille <3

20.12.2009 Ihme kyllä parikin hoitajaa jo osallistunut vaellukseen :o Hienoa! Nyt se on ainakin varma että pidetään koko juttu ^^ Nyt suunnitteilla on joulujuhla :3
Uusia hevosiaa ei eilen tulluuttt ^^' Tänään kyllä tuli upea Morty andalusi joka löytyy hevoset sivulta ;)

19.12.2009 Hoitajat nyt tarkkana =) Teille on järjestetty vaellus jouluaattoa edeltävänä päivänä. Lue lisää täältä
Huomatkaa, että vain tallin hoitajat voivat osallistua.
Sittennn... Uusia hevosia on tulossa tänään pienoinen lastillinen :3 Ja yksinhän minä täällä kaikkea nyt järkkäilen edelleen. Hoitajat ovat kadonneet mystisesti :/ Surullista, mutta minkäs sille voi ;__;
Kisoihin osallistumiset ovat nähtävästi loppuneet, kun ihmiset eivät ilmoittaudu. No aika hyvin väkeä siellä kuitenkin on.
Joulu on ihan piaannn OwO

17.12.2009 Nyt toteuttelen vuonis friikkeyttäni, sillä tallille tuli varsa StAm Mitsumu Wümiyá ja sain sen emäksi ihanaakin ihanamman Hjerte hoitsuni Nebelhaftista. Ja kyselin aiemmin Möröltä toista hoitsuani Jereä isäksi Tintin varsalle, joka nyt syntyy sitten joulun paikkeilla, tuleekohan siitä joululahja? Toivotaan näin <3
Tallilla on ollut vähän hiljaista, kun itse olen ahkeroinut täällä :'D Noh en jaksa mainostellakkaan, niin saan rauhassa duunailla omiani. Toivottavasti vain hoitajat ahkeroituisivat taas ;3
Joulua kohti mennään, keksin jouluksi vielä jotain extraa hoitajille, ehkä vaellus? Saa nähdä ;) Kannattaa siis olla tarkkana hoitajat!

14.12.2009 Eep ^^' Sry... Hieman laiska olen tainnut olla? No en! Mulla on valmiina hevosia venaamassa joille kirjoittelen tiedot ja kuvat lisäilen, ja hoxhox, oon ht.netissä hyörinyt nyt ahkeraan ja hankkinut yksityiskäyttöön kuvia joten tallille on tulossa poneja joiden kuvia ei löydy muilta *w* Ahh aika autuas tunne ja ylpeä moinen, kun vielä pääsin palkaksi maksamaan töherryksiäni, hei ja siinä samassa piirrustus taitoni on kehittynyt hippasen O_O Mutta suurin kiitos siitä raksulleni :3 Juju en mainitse enää >_> Hiihihhii, en tiiä miksi selitän tässä teille elämää? :O Joo noniin tänään iltaan mennessä lupaan vähintään kaksi uutta puntusta :B
Ps. Lumi on ihanaa <3 *lähtee ulkoilemaan (ratsastamaan :3)*
Pps. Otin myös itse kuvia joten ainakin tulee persoonallinen poni piann!

7.12.2009 Kisoihin sain osallistujia omalta tallilta 8) Samalla sain kahdelle jaettua kisapolleja, että katsotaan nyt sitten kuinka ahkeraa kisaamusta tästä seuraa ^^
Eilen siis tein pari hevosta ja linkitän ne vielä tänään sivuille. Silkkiturvat ovat StAm Papillon de Lumière ja S.A. Evotar :3 Kummastakin tulee uusia kisaratsujani x]
Ahertukaas hoitajat jo ;o Jos meinaatte lomailla joulun alla niin tulkaa edes ilmoittamaan siitä, jottette tajua menettäneenne hoitsujanne joulun jälkeen :/
Uusiakin hoitajia kaivattaisiin kipeästi, ettei tämä mene nyt ihan kisa ja kasvatustalliksi xD Vaikka mikäs siinä...
Jatkakaa!

5.12.2009 Eilen illalla siis kotiuduin mutten millään jaksanut tänne jäädä söhlöämään, joten nyt päivityksiin.
Lisäilin tuloksia hevosten kalentereihin ja mainostelin tallin omia kisoja. Osallistuin myös pariin kisaan...
Sitten semmoista asiaa että kaipailisin kisaajia hevosilleni, siis semmoisia jotka käy paljon kisoissa jollain tietyllä hevosellani vaikka. Eihän se niin rankkaa ole, koska minusta se tulosten lisäily on rankinta xD Ilmoittautuu vaan kisoihin ja ilmoittaa minulle viekkuun kisat joihin osallistuu ja laittaa tulosten tulo päivän niin minulle jää rankin osuus ;D
Laitanpa tuosta kunnollisemman ilmoituksen ylemmäs...
Huomenissa uusia hevosia ^^

1.12.2009 Ihhh Joulu on piann!! *w* Ja niin siis pääasiani oli se että lähden huomenna aikaisin aamulla raksuni luokse ja olen siellä perjantai iltaan saakken, joten päivittelen vastah ehkä perjaintai yöllä =) Jatkakaa siihen saakka toki normisti ;) Hoitajat ahkeroitukaa nyt joulun aluksen kunniaksi! Osallistujia kisoihin kaivataan vielä runsain mitoin, joten hoitajatkin sinne niin!
Nähkäämme taas pian uusissa hengissä ^w^

30.11.2009 Joulu kisojen osallistumiset on alkaneet ja tänään tuli ensimmäiset osallistumiset ^^ Hoitajat muistakaahan että saatte osallistua hoitsuillanne kisaan ;D
Omm... Ja multa loppu työt tänään joten vapauden joulukuu, haumm *palvontaa* Eli that means it että ahkeroidun taas 8D Pitäis laittaa noita tuloksia hevosten kalentereihin ja suunnitteilla on jännä suokki varsa OwO
Jännää joulun odotusta kaikille <3

28.11.2009 Uusia poneja taasen minis Stay True, oman tallimme A Million Nihgtsin ja Venon omistaman Milton Keyn varsa StAm Night's Key x3 Sekä tallin ensimmäinen ratsuponi kasvatti StAm Know Your Enemy, sen emä on ihana Peacemaker RULZimme ja isä upea Nyffi ori Rebel WIMS, jonka omistaa Päivie. Ihania ponituksia siis :3
Sanoisinko tässä samalla hyvät pikku joulut huomiseksi, jos en tänne ilmesty silloin? Sanon Hyvää Pikku joulua kaikille! <3

24.11.2009 Tasan kuukauden päästä joulu *w*! Wheeeheee!!! <3
Kröhöm... Asiaan... Siis kaksi uutta pontusta, Rikse ja Ässä :3 Rikse on komea haffe ori ja Ässä veikeä lämppäri tamma.
Siitten olen taas osallistunut kauheasti jaosten alaisiin näyttelyihin, kahtoo vaa taas oonko osannu ilmottautua oikeen xD Aina jännään sitä onko tilaa .__.
Tuloksia lisäilen illemmalla vielä kalentereihin, ja vois kai sitä vaikka huomenna sitä tallin joulukisaa valmistella ;)

22.11.2009 Osallistuin useampaan jaoksen alaiseen kisaa, tein pari uutta hevosta jaaa... Muuttelin kisaviekkuun osallistumismuodon B) Olen oleva ;3
Rupeampa myös nyt tekemään niitä joulun kisoja =)

21.11.2009 Kaksi ottaa hevosta, toinen poneihin vuonis Morri ja hevosiin puokki Stigge. Molemmat tallin kasvatteja, Morri on syntynyt aikoja, sitten mutta olen unohtanut lisätä sen sivuille ^^'
Kisoihin olen osallistunut aika reippahasti, varsinkin jaosten alaisiin, sitten olen tutkiskellut tarkemmin kaikkea tuollaista kasvatusjuttua, arvonimiä yms. Ihan mielenkiintoista, josko joku päivä pääsisi itsekin piireihin mukaan 8D
Ilmoitetaampa taas, että joulun alla järjestelen kisat, joihin hoitajatkin saavat hoitsuillaan osallistua. Mutta siitä tarkemmin myöhemmin, varmaan aika pian teen kutsun, että ehtii osallistujia tulemaan.

19.11.2009 Sainpas jotain aikaan, nimittäin sain upean orin A Million Nightsille ja ensi viikolla on odoteltavissa oikein suloinen shettis varsa <3
Muuten ei sitten taas ole mitään tapahtunut... Päätin ryhdistäytyä kasvatuksen puolella OwO

16.11.2009 Kävipä niin että olin viikonloppuna viettämässä elämäni tähän asti ihaninta viikonloppua <3 Joten lupailemiani poneja ei tullut, tai no aiemmin olin jo tehnyt parin uuden ponin sivut valmiiksi ja linkkaan ne tänään illalla joten oikeastaan en jättänyt lupaustani toteuttamatta :B Hmmmmnjaaa... Tässä viikon aikana yritän jonkun tapaista ohjelmaa saada järkättyä. Eipä sen kummempaa.. Paitsi että kehotus, hoitajat, älkää päästäkö itseänne laiskistumaan sillä siitä on vaikea taas nousta, olen huomannut 8'D Kohta rapistuu taas hoitajia valitettavasti hoitaja listalta, siellä on pari jotka on käynyt aikaa sitten viimeksi eikä ilmoittaneet itsestään mitään.

6.11.2009 Noniiin saimmepa kaksi uutta hoitajaa toinen olikin ennestään tuttu Sasaru nyt 8) Enkeli ja Nita olivat onnekkaat ponskit. Mitäs muuta... No eipä sen kummempia, viikonloppuna uusia hepoja luvassa ^^

4.11.2009 Tänään olikin sitten Sasarun ja Melvinin tunti, tunti pidettiin oikeastaa sähköpostilla, vain minä kirjoitin tarinan tuntiviekkuun 8D Saa sitten nähdä tuleeko heistä uusia hoitajia x) Tunti meni kyllä todella hienosti molempien osalta ja pollet käyttäytyivät esimerkillisesti :3
Muuta uutta ei olekkaan tapahtunu pariin päivään

2.11.2009 Päätinpä laittaa toiminta sivun kasvatit osioon kasvattieni linkit :B Ja jos myyn jonkun niin muutan sinne hevosen omalle sivulle että myyty, etten rupea linkkejä muuttelemaan...
Laitoin myös myyntiin sitten yhden kasvatin ;) Miniatyyrin.
Eilen myös saatiin järkättyä sitten ykstyistunti kahdelle ehkä uudelle hoitajalle, ihanaa että uskaltautuivat kysäsemään x)

1.11.2009 Kuukausi vaihtui 8D
Nyt onkin tullut uusia shettiksiä urakalla StAm Vivid ja StAm Did My Time ovat tallin omia kasvatteja ja sitten löysin StAm Monsoonin vanhemmat, We See Soonin ja White Winter Moonin. Uusia hoitajiakin on nyt tullut ja mahtavaa että lisää ahkeria hoitajia tullut <3 Jatkakaa samaan malliin niin eiköhän hoitajien kisakin kehkeydy pian ;)

31.10.2009 Eilen illallapa tallille tuli uusi poni Against Serenity, joka on hurmaava pikku Russ poni :3
Uudet hoitajat ovat erittäin ahkeran oloisia ja itse koitan ahkeroitua nyt kisailemaan hepoillani. Myös uusia hevosia on luvassa vielä ensi viikolla! Olkaahan hereillä ;D

30.10.2009 Nyt on sivut värkätty kokonaan minulle kotoisaksi :3 Viekkujen taustat vaihtui, kauraturpien sivut jaoiteltiin, koska aiempi yhteissivu venyi ja venyi... ^^'
Myös uusi osio myytävät tuli, joten eiköhän joku päivä myytäviä hevosia ala ilmiintyä, mutta sääntöjen kanssa pitää olla tarkkana sitten!
Cboxin värin vaihdoin, mutta katsoo nyt mitä muut sanoo väristä xD Jaaa tämä päivitysboxikin leikki kameleonttia ;B
Kahtotaan nyt sitten miten kauan tämä ulkka pysyy, sillä tein niin suuret muutokset ja itse pidän hirvittävästi juuri mustan, punaisen, valkoisen/harmaan yhdistelmästä, vaikka se onkin synkkä... Koittakaa ymmärtää paatunutta pimeässä viihtyvää ihmistä :3 ♥

29.10.2009 Ulkoasu vaihtui, kun innostuin kunnolla päivittelemään ja löysin niin upean ulkan *_*
Muitakin muutoksia kannattaa kyylätä ;D
Mielipiteitä saa kertoa viekussa, en minä negatiiviseenkaan palautteeseen kuole x) (Ilmoitustaulun teksti: 29.10.2009 Nyt saipi sivut uuden ulkonäön ja toivottavasti se virkistää kaikkien aktiivisuutta ;)
Eli ulkoasu vaihtui, sun muita pikku "juonia" toteutui =) Toivottavasti pidätte ^^
Tervetuloa siis hiukan uudistuneeseen Sturm Amoraliin <3)

27.10.2009 Eilen illalla yhdentoista jälkeen kotiin tulin xD Junalla matkustaminen on muuten aivan mahtavaa 8D Joops...
Ja oli sitten tänään tuo cbox "tapaaminen" 18:01 ja Vivi oli taas ainoa joka tuli ajoissa... Itselläni netti vammaili ja kesti sen takia :/
Shiitten uusia heposia on tulossa kunnon parvi huomenissa, tällä kertaa for real ;D

23.10.2009 Elikkäs lähden tänään reissuun ja tulen vasta maanantai iltana kotio, joten sivujen päivittely katkea siksi aikaa. Viekkuun saa kirjoittaa ja jatkaa elämää normaalisti, mutta vastailen sitten innolla taas viesteihin ^^

12.10.2009 Hihh onnenpäivä koitti ja Vivi palasi hoitamaan Sonttua :3 Alkaisikohan itselläänkin sitten into palaamaan taas tänne kun tulee aktiivinen hoitajamme takaisin. Suunnittelen tässä seuraavia kisoja, jotka voisivat olla joulun alla... Eipä muuta, hyvää syyslomaa niille joilla se on alkanut 8)

1.10.2009 Kuukausi vaihtui ja olen päässyt vähän ahertumaan täällä, kun tuon koulun jätin kesken ^^ Pian olisikin ulkoasun vaihto tiedossa, tai no... Ehkä ensi kuussa siirryttäisiin talvisempiin maisemiin :B Saimme tuossa uuden hoitajan, ja menetimme sitä ennen yhden parhaimmista hoitajistamme 8< Mutta elämä jatkuu ja toivottavasti uusia hoitajia tulisi enemmänkin syksyn myötä tai talven, kun kaikki tasaantuvat =) Uusia hevosia on tulossa tässä ensi viikon aikana, näillä näkymin. Eli silmä tarkkana ihmiset, uusia hoidokki ehdokkaita tuloillaan 8D

19.9.2009 Olkoot nyt vaikka sitten niin että olemme tauolla. Ovat hoitajat vähän lupauksiaan jättäneet täyttämättä, ja ymmärrän edelleen, mutta oma jaksamukseni on vaakalaudalla ja vetäydyn suosiolla pienelle tauolle, palaamme viimeistään syyslomalla ja hitaan puoleista päivittelyä tulee olemaan, viekut kerran viikossa vähintään tarkastan. Jatkakaa puurtamista ;D

2.9.2009 Laiskaa on, mutta juu on tosiaan vaikeuksia ja en ole jaksanut täälläkään sitten puuhailla. Kyllä tästä taas selvitään ja sain tuon Petun varsan tehtyä, linkittelen vielä ^^ Suloinen tuli <3

27.8.2009 Jeesbox... On ollut aika hiljaista, kun kaikilla alkanu arjen alhainen puurtaminen >.< Lukio alkoi minullakin tuossa 18. päivä, mutta nytpä olen eilisestä saakka ollut kotosalla sairastamassa ja päätin nyt vähän päivitellä ja lopultakin lisäilen nuo heposteni sijoitukset omista näyttelyistä ^^' Pari uutta hevostakin ajattelin lisäillä, joten pitäkää silmät auki.
Tähän loppuun vielä, että ymmärrän hyvin jos nyt ei kerkiä hoitamaan ja en erota ketään, ennen ensi kuun loppua, ellei sitten ole ilmoittanut lomastaan. Itsekään en kerkeä olemaan niin ahkera, joten annan teillekin anteeksi x) Jaksamista!

11.8.2009 Huhhuh olipas taas paljon viestejä viekuissa, ihanaa hoitajat kun olette niin aktiivisia, arvostan todella <3 Lisäilinpä tuommoisen kuinka monta selaajaa sivulla on, laitoin sen Cboxin alapuolelle =) Mitääs muuta... Eikun juu tein gallupin millaisen kisan teen hoitajille, se löytyy yhteydet sivulta koska siellä kaikki käy xD Sekä laskurin lisäsin, joo hyvä näin myöhään laittaa se muttah oli iha pakko ku innostuin 8)
Nauttikaa viimeisistä lomapäivistä (ellei koulu ole jo alkanut niin tsemppiä teille) itse saan vielä nauttia hetken elosta kunnes kuolen, riipaisevaa...

7.8.2009 Ei ole taas tullut vähään aikaan tähän kirjoitettua, mutta kisat olivat tuossa kuun alussa ja hoitajat ovat hoidelleet^^ Uusia heposia on tulossa joku päivä ja kisailla pitäisi nykyisillä polleilla... Kiirettä pitää!

28.7.2009 Hoitajien ilmainen maastotunti saatiin pidettyä keskiviikkona ja kaikki ovat saaneet kirjoitettua tarinansa. Tallilla on ollut hiljaista muuten, paitsi lauantaina syntyi arabi varsa Fire Thieve ox =)

22.7.2009 Osallistujia tullut kisaan vähäsen, sitten eilen tuli uusi upea ratsu poni Funerals FLIP ja tänään Twilight RULZ!! Ihanat ponit löytyy asukit sivulta ;D Huomenissa tulee vielä kolmas sulotar Peacemaker RULZ.

20.7.2009 Järjestin uudet kisat jotka on nyt näyttelyt sitten =) Hoitajat saavat osallistua jos haluavat hoitsuillaan! Saimme myös uuden hoitajan Vivin, tervetuloa hänelle ;) Ja sovimme myös ratsastustunnin keskiviikoksi hoitajien kesken. Muistakaahan sitten kirjoittaa omat tarinanne siitä 8)
Olen tässä yrittänyt ostella hevosia ja poneja, jonkun verran onkin uusia tullut, mutta ehkä vielä tulee lisää ;3

10.7.2009 Kuukausi pääsi vaihtumaan ja on ollut vähän hiljaista... Skarpataanpas taas kaikki ;D

29.6.2009 Jyzyy toi yksityiseksi hurmaavan Mugga tamman=) Tervetuloa! Jyzyy onkin jo ennestään tuttu minulle ;D
Eilen Shindyn kanssa sovittiin, että hän tulee mukaan kisoihin muutamalla hevosella tuonne Rt. Faiencen estekisoihin. Eli asiat sujuvat mallillaan xD

25.6.2009 Tahti saatiin ostettua<3
Osallistuin nyt sitten vähän toisten tallien kisoihinkin=)

23.6.2009 Uusi hoitaja Wiipu tervetuloa;D Myös uusi ystävyystalli ja muita normaaleja päivityksiä. Mainiot kesäkelitkin ollut<3

20.6.2009 Saimme tuossa yksi päivä uuden hoitajan, tervetuloa vain hänelle;D
Sitten saimmekin tallilla tehdyn remontin valmiiksi, elikkäs saimme uutta maata ja rakensimme lisää tarhoja ja laitumia=) Sen voitte tsekata tästä
Toinen tallinikin sai alkunsa tänään eli Becoming

14.6.2009 Tasaista päivittelyä ja nyt on Sensuroidusta ostetut Plejde ja Klaus siirretty, veijarit ovat viekkaita, joten heille toivottavasti saadaan kokeneet hoitajat=) Vähän toimintaa tallin väelle xD
Kävijöitä tuskin on ollut, mutta itse kirjoittelen "päiväkirjaa" työläisten viekussa^^ Että edes jotenkin tuntuisi tämä paikka olevan elossa niin sieltä voi lukea vähän tallipäivästäni.

10.6.2009 Lopultakin sain siirrettyä upean KNS Illusionistin! Menkääs tsekkaamaan tämä herra;)
Hankin myös cboxin^^ Tässä etarin alaosassa majailee=) Sinne rupattelemaan!
Olemme nyt myös Hevosklinikka Sunshinen asiakkaana, kiitos paljon!=D

9.6.2009 Uutta leiskaa jälleen etsiskelin ja löysinkin! Pieniä muutoksia ja tadaa tässä se on^^ Toivottavasti pidätte, itse ainakin olen tyytyväinen.
Myös Pokun ja Usvan varsan lisäilin.

7.6.2009 Eilen illalla kotiin ja tänään päivittelyä. Uusi hoitaja ja kisojen tuloksia Glasgowsta=)

29.5.2009 Uusi yksityinen Winnie saapui =) Tervetuloa myös hänen omistaja Roosa! Lähden matkalle viikoksi, joten vastaan taas 7.6. eteenpäin. Hyvät kesänalut kaikille!

26.5.2009 Yleistä päivittelyä, muutamia hevosia saanut rekisteriin.

24.5.2009 No tänään sitten intouduin rekisteröimään hevosia VRL:ään, nyt vain odotellaan jos ne hyväksytään. Osallistuin myös kisoihin ja pari uutta hevosta lisäilin^^

23.5.2009 Uusi ulkoasu, myös kävijöitä on alkanut tulla=)

Välissä olleet päivitykset kadonneet ._.

17.1.2009 Talli sai alkunsa ja pääsi alkuun hitaasti, mutta varmasti