Tilan esittely


Pohjapiirros ei vastaa täysin todellisuutta.

Talli sijaitsee kaukana kaupungin saasteista ja hälinästä, mutta bussiyhteydet yltävät 2km päähän tallista. Omistamme paljon maita ja meillä on suuret laiduntilat eläimillemme, kuten myös rakennuksille ja muille tiloille. Tiloja on mahdollista myös laajentaa, sillä lähiseudut ovat todella harvaan asuttuja ja kasvava hevosmäärä vaatii harvakseltaan lisätiloja.

Talleja on useampia, hevoset sijoitellaan näihin niiden omien tarpeiden mukaan. Pienemmät tallit ovat hieman rauhallisempia ja niissä asuvat pääasiassa hermostuneemmat ym. hevoset, jotta niillä olisi vähän rauhallisempi ympäristö. Talleista löytyy pääsääntöisesti pesuboxi, harjauspuomi, satulahuone ja rehuvarasto. Pikkutalleissa on myös varsomiskarsinat, joten kantavana olevat tammat asuvat aina pikkutallissa ainakin synnytykseen asti. Tallimme karsinat ovat tilavia ja mitoitettu asiaankuuluvasti hevostemme koon mukaan. Jokaisesta karsinasta löytyy ruoka-astia ja automaattinen juomakuppi, jotka puhdistetaan päivittäin.

Päätallin päädystä pääsee lantalaan, jonne pääsee myös ulkokautta. Lantala on tilava ja toiselta puolelta löytyy kuivikkeet sekä kottikärryt ja talikot. Lantala tyhjennetään kahdesti viikossa. Tallinpihapiiristä löytyy tarhoja, joiden aidat on lankkua, lisää tarhoja löytyy lantalan ja pyöröaitauksen vierestä. Pyöröaitaus on tilava ja tarkoitettu hevosten koulutukseen.

Ensimmäisen pikkutallin takana on parkkipaikka, johon yleiskulkuneuvot mahtuvat. Maneesi, kenttä ja maastoesterata ovat vierekkäin vähän edempänä pikkutallista ja parkkipaikasta. Näille kuljetaan yleensä ratsain, ettei tarvitse talutella ja tulee ainakin heti kättelyssä lämmittelyä.

Maneesi on hyvin tilava ja mahdollista jakaa kahtia verholla, joka on suunniteltu esityksiä varten. Pohja on turvehiekka seosta, joten pohja on sopivan kovaa, että pehmeää. Maneesista löytyy katsomo, joka reunustaa toista pitkää sivua, se vetää n. 150 henkeä, joten tilaisuudet on mahdollista pitää sielläkin. Katsomon alla sijaitsee estevarasto, josta löytyy estekalusto ja kouluratsastusaidat. Kouluradan kirjaimet on kiinnitetty maneesin seiniin. Kahvio/kuulutuskoppi löytyy maneesinovien lyhyeltä sivulta.

Kenttä on myös suuri, mutta erityistä katsomoa ei ole järjestetty, katsojat sijoittuvat siis kentän ympärille miten mielivät. Kentän pohja on puhdasta hiekkaa, eikä kiviä löydy seasta. Kenttä kastellaan kesäisin ettei se pöllyäisi ja talvella suolataan, ettei se jäädy täysin, joten ratsastaminen siellä on mahdollista vuoden ympäri. Valaistuskin on huolehdittu valotolpilla joiden katkaisin on tallilla.

Maastoesterata on suuri alue, jossa on vaihtelevaa maastoa jossa on mahdollisuus valita joko metsäreitti tai vaihteleva maasto. Reittejä pystyy myös suunnittelemaan kilpailuja varten erilaisiksi ja tekemään lisää esteitä, sekä vaihtamaan paikkoja. Maastoradan ympäri menee tie josta näkee hyvin radalle, joten katsojat sijoittuvat radan ympärille tilaisuudesta riippuen. Maastoradan parkkipaikalla on jätetty tilaa varikkoalueeksi ja radan aloituksessa on alue jolla voi lämmitellä ja siellä on myös harjoitusesteitä.

Tallin pihasta lähtee hiekkatie, joka vie lähes suoraa tietä bussipysäkille, josta alkaakin asfalttitie. Tallin takaa löytyy muutama laidun, joita käytetään niin kesäisin kuin talvisin vaihtelevasti. Laitumien kunnosta huolehditaan jatkuvasti, että niitä voidaan käyttää säällä kuin säällä. Laitumilta kuin tarhoista löytyy juottopaikat ja suojautumismahdollisuudet säiden vaatiessa. Useimmilla laitumilla on myös metsikköä.

Maastoreittejä lähtee joka suuntaan, mutta reiteille ei ole kauhean mahdollista eksyä, ellei ihan metsikköön lähde rämpimään, sillä metsätiet on kuitenkin viitoitettu. Koko maastolenkin kiertämiseen menee yksi kokonainen päivä, tallillamme voi järjestääkin hyvin vaelluksia, asiaankuuluvia ratsujakin löytyy runsaasti. Maastoesteradalta lähtevältä metsätieltä pääsee parissa tunnissa rannalle, joka on täysin tallin omistuksessa ja pohja on soveltuva hevosten uittamiseen kesällä. Rannasta löytyy myös sauna ja pari tarhaa, jonne hevoset voi jättää vaikka oman uimisen ja saunomisen ajaksi. Myös yöpyminen on saunalla mahdollista, sillä siellä on sohva jonka saa avattua sängyksi, silloin pitää vain huolehtia hevosten ruokinnasta ja juotosta! Ranta on todella pitkä, joka mahdollistaa ihanat rantalaukat.

Rannalta ratsastetaan vähän pitemmälle tietä pitkin niin löytyy aika suurikin metsäalue jonka keskeltä löytyy "salainen" pelto, jota ei käytetä viljelyyn, joten siellä voi laukata mielin määrin. Sinne täytyy vain ensin löytää metsän läpi, metsikkö on yhdestä kohtaa vähän harvempi.

Tallilta suoraan ratsastaessa isoa hiekkatietä kohti bussipysäkkiä, löytyy matkan varrelta ravi/laukkaradalle vievä risteys. Rata näkyy heti tielle joten sen löytää helposti. Radalta löytyy voittajankehä, kuulutuskoppi, katsomo ja varikkoalue. Varikkoalueelta löytyy vierastallit, jonne kisoihin tulleet ratsut voidaan majoittaa vaikka yöksikin. Myös tarhoja löytyy reilusti. Ratsastajat voivat nukkua katsomon "hotellissa", joka on siellä yläkerrassa. Katsomo on siis halli, jossa radalle päin olevat jätti-ikkunat tekevät paikasta katsomon ja penkit on sijoitettu kohti rataa. Ulkopuolellakin on penkkejä ulkoilmaihmisiä varten. Katsomohallissa on myös pieniä kojuja jossa myydään kaikkea hevosaiheista ja myös pientä naposteltavaa tapahtumien yhteydessä.

Päiväjärjestys

Päiväjärjestys pääpiirteittäin selitettynä, toimitukset saattavat kestää päällekkäin hevosmäärästä johtuen. Kesällä osa hevosista ulkona vuorokauden ympäri, joten aikataulut poikkeavat.

 • 5.30 Aloitetaan hevosten aamuruokinta
 • 6.00 Aletaan viedä hevosia ulos aamuheinille (kesällä aamuruokinta)
 • 8.00 Karsinoita ruvetaan siivoamaan
 • 11.00 Alkaen hevosten liikutukset
 • 12.00 Päiväheinät ja rehut
 • 18.30 Hevosten sisään hakeminen ja ruokinta aloitetaan (talvella)
 • 22.00 Tallin ovet sulkeutuu
 • Hevosten hoito

  Meillä on muutamia sääntöjä hevosten hoitoa koskien, jotka on hyvä mainita.

 • Talvella kaikilla hevosilla hokit, mutta tilsakumit vain maastossa paljon liikkuvilla hevosilla.
 • Jos yli 5 astetta pakkasta, herkimmille loimi tarhaan! (sade/tuuli=paksumpi/sadeloimi)
 • Jos yli 15 astetta pakkasta, myös paksukarvaisille loimet! (sade/tuuli=paksumpi/sadeloimi)
 • Karsinoissa alusena turvetta, muistathan lisätä, jos liian vähän!
 • Jos hevonen ontuu tai se vaikuttaa sairaalta ilmoita heti tallin omistajalle!
 • Vain kesällä voi hevosia viedä uimaan, peseminenkin parempi jättää kesäksi, ellei kisoihin olla lähdössä.
 • Kuvia tallin ympäristöstä

  Muutamia kuvia talliympäristöstä:

  Pieni laidun, HUOM! Aidat vahvistettu, nyk. puiset!
  Vahvemmat aidat, Kuva otettu laitumen viertä menevältä tieltä.
  Maastopolkua, Ylämäki, tiet ovat suunnilleen näin selkeät kun menee metsäteitä pitkin.
  Maastopolkua, Pellon viereltä menevä polku.
  Salainen pelto, Kuva metsän keskellä sijaitsevasta "salaisesta pellostamme".
  Viljelyspelto, jolla saa ratsastaa puinnin jälkeen ja talvisin kun se on lumen peitossa.
  Tallin suuntaan, kuvasta näkyy vähän tallin viereisiä laitumia kun palaa maastolenkiltä.
  Laitumia, kuva otettu isommalta laitumelta pienemmille päin maneesin takaa.
  Pihatietä, pätkä tallinpihatiestä, molemmin puolin menee vähän matkaa kuusiaitaa.

  Kaikkien kuvien © Jazzumi! Kopiointi ehdottomasti kielletty

  Henkilökunta

  Henkilökuntaa nopeasti lueteltuna, yleisesti kaikki ovat mukavia ja lähestyttäviä ihmisiä, mutta kaikilla omat tapansa ja kaikki eivät viihdy ihmisten seurassa. Pelätä ei silti tarvitse, ilkeilemään ei kukaan rupea vaan jokaista autetaan pyydettäessä.

  Tallivastaavat: Kaikki aikuisia ja palkattuja tallilla yleistoimissa, ratsutuksessa ja suuremmissa töissä toimivia naisihmisiä, Saana, Birgitta ja Tanja.

  Tallitytöt: Suurempi lauma tallilla pyöriviä tyttöjä niin nuorempia kuin jo yli 18-vuotiaitakin jotka auttavat mielellään, auttelevat pääasiassa muuten tallinaskareissa lähinnä omaksi ilokseen, mutta saavat palkkaa.

  Hevoskuljettaja: Tallin alkuajoilta lähtien hevosten kuljettajana toiminut Jimi, ei paljoa tallilla pyöri vaan käy enemmänkin tarvittaessa juurikin hevosia kuljettamassa, mutta hoitamassa myös raskaampia töitä. Ei paljoa puhu ja suhtautuu koomisen turhautuneesti alati kasvavaan hevosmäärään.

  Lähiseudun naapurit: Toisinaan tallilla käy vierailemassa myös naapurista perheitä ja muita tilallisia, yleensä kuljeksivat itsekseen ja käyvät jutustelemassa Jazzumin kanssa bisneksistä taikka kyselemässä sukulaisten lapsille ratsastustunteja. Mukavia ihmisiä ja jäävät joskus seurailemaan kentällä ratsukkoja. Ymmärtävät myös mikäli ratsastaja ei halua tulla seuratuksia joten heille voi ystävällisesti sanoa jos yleisö pelottaa tai häiritsee.

  Jazzumi: Pääasiassa omissa tehtävissään juokseva tallinomistaja. Ystävällinen ja iloinen, muttei silti ylitsevuotavan seurallinen vaan välttelee mieluusti sosiaalisiatilanteita häärien enemmänkin eläinten parissa. Auttaa kaikkia ja omistautuu asialleen sydänjuuria myöten.

  Tallityttöjen etunimiä lueteltuna, joita voi käyttää hoitotarinoissa, jotkut haluavat vain julkaista kutsumanimen: Sade ja Meri (kaksoset), Zazu, Terri, Junne, Lea, Emmy, Minni, Vera, Sanna, Fanni, Alina, Krisse, Enna, Eva, Henni, Miisa, Milena, Jade, Marru, Dassi.

   

   
  Huomioithan että talli on täysin virtuaalinen.
  Kaikki on siis täysin mielikuvituksen tuotetta, eikä tapahdu oikeasti.

  Please note this is a SIM-game stable, which means that everything is imagination!

  Ajankohtaista

  Pohjapiirros ei ole ajantasalla, talleja ja laitumia on tullut reilusti lisää sitten vuoden 2011.

   
   

  Yhteystiedot

  Myrskymetsäntie 1
  Virtuaalinen Suomi
  [email protected]
  Vieraskirja